27 Aralık 2015 Pazar

Soru-Cevaplar 91-100

91- Çeşitli vakalarda organ bağışında, bağış ile organı yenilenen kişinin istemsizce farklı şeyleri sevmeye/sevmemeye başlaması görülmüştür. Hatta 21Gram filmi de buna örnek sayılabilir. Ruh ile bağışlanmış bile olsa organ arasında bir ilişki var mıdır? Yani organ, bütün olarak bedenden ayrıldığında bile ruhun bir parçasını içinde taşımaya devam eder mi?

92- Bir rüyamı yorumladığınızda bu iyi bir rüya, ömrün yukarısı tarafından uzatılmış demiştiniz. Eğer biz ödevlerini yapması için gönderilmiş ve ölümlü bedenler içinde sıkışmış ölümsüz ruhlar isek, o halde ömrümüzün uzaması asılda ödevimizin artması/yükümüzün çoğalması anlamına gelmez mi?

93- Star Wars'u izleyenler bilir, gücün bir aydınlık tarafı, bir de karanlık tarafı anlatılır. Filmde iyi tarafların en bilgesinin de dediği "Gücün karanlık tarafı daha güçlüdür". Peki bu durum spiritüelizm için de aynen geçerli midir? Karanlık spritler daha mı güçlüdür?

94- Aynı şeyin hem uyumlaması, hem de reikisi olabiliyor. Örneğin "Aşk Uyumlaması" ve "Aşk Reikisi" gibi. Aralarında ne fark vardır?


95- Aşk reikisi yapacaksınız 22 Aralık'da. Bu da nümerolojik olarak 6 gününe denk geliyor, yani tutku, aşk, ailevi ilişkiler günü. Ancak bu etkinlik günün sonunda 23:00'de yapıyor. Bu durum etkinliğin faydasını azaltmaz mı?

96- Herkesin kaçar meleği vardır? Ve ayrı ayrı görevleri nelerdir?

97-
Kuran'da "Her canlı ölümü tadacaktır" diye bir ifade vardır. Buna göre ruhlarında ölümü var mıdır? Bu soruya paralel olarak şunu da eklemek isterim: Sınırötesi Yayınlarından "Yaşanmış esrarengiz olaylar" kitabının sonunda bedensiz ruh varlıklarının hangi gezegende enkarne oluyorlarsa, o gezegenin kendi Spatyom'una gittikleri anlatılır. Her kendini geliştirdiği ve astral bedenini arındırdığı enkarnesinden sonra Spatyom'da biraz daha yukarı seviyeye yükseldiği de anlatılır. Tüm o gezegendeki enkarneleri sonunda da ruh yeterince ileri seviyeye ulaşabilmişse ruh o gezegenin spatyomundan ayrılır ve kozmik yolculuğuna devam edermiş. Anlatım uzun oldu ama ek sorum şu olacaktı: Eğer ruhlar ölümsüzse tüm bu kozmik yolculuğun ya da tüm o gezegenlerde ruhun kendini geliştirmesinin sonunda ne oluyor? Mesela meleğe mi dönüşürüz? Hatta doğadaki ve evrendeki herşey değişime ve dönüşüme tabi ise Melekler ve Başmeleklerde zamanla kendi yerlerine başka melekler mi yetiştirir?

98- İslam'da "Ölülerden yardım istemek günahtır" dense de, Anadolu'da Şamanizm temelli inanışlarla insanlar yatır, türbe ya da bedensiz varlıklarla telapatik bağ kurarak yardım istemektedirler. Bu spiritüel açıdan nasıl yorumlanır?

99- İslam'da kandilin olmadığını söyleyenler vardır. Kandil günlerinin ya da İslam'ın diğer özel günlerinin spiritüelizm'de yeri nedir, nasıl yorumlanır?

100- Astral seyahat ile bedenimizin olduğu 3 boyutlu dünyadan, evrenin herhangi bir başka yerindeki 3. boyuta seyahat mümkün olabiliyor. Peki boyutlararası seyahat de mümkün müdür?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder