27 Aralık 2015 Pazar

Soru-Cevaplar 81-90

Evet serüvenimiz sizlerden beslenen sorularla devam ediyor. Bu serüvene sizlerde katılmak isterseniz yazıların altına yorumlarla sorularınızı yazın. Sizlerin sorusu da bu serüvenin ilerleyen bölümlerinde (eğer tekrar soru değilse) muhakkak cevaplanacaktır. 
Yolumuz açık, rehberimiz ışık olsun. Cevaplayan Özlem Tunalı
81- Duaların (arapçası bilinmiyorsa) sadece mealini okumak spiritüel hazırlık (toplu yapılan " İSTEKLERİ TEZAHÜR ETTİRME ETKİNLİĞİ" gibi) gerektiren zamanlarda yeterli midir?
Anlamını bilmeden sadece ezberden arapça okunmamalı. Onun yerine türkçe mealini okumak yeterlidir.
82- Farklı dinler, ateistlik ve dinsizlik Spatyom'da nasıl karşılanır?
Ateistler ve inananlar şeklinde farklı bakılırlar. Ateistler farklı konumlandırılır. Onlarla genel olarak ilgilenmezler.
83- "Ruhların Kaderi" kitabında Micheal Newton "ruh gruplarından" bahsediyor. Ruhlar neden gruplara ayrılır? Evrendeki herşey "Bir" değil miydi ki?
Bizim yakın olduğumuz ruhlar var. Bir enkarnede babamız olan ruh grubu, başka bir enkarnede annemiz olur, çocuğumuz olur. Roller hep değişebilir. Onlarla çok iyi iletişimimiz olduğu için aynı ruh grubu ile çalışırız. Mesela 5 tane ruh grubu vardır. Bütün enkarnelerde bu 5 ruh grubu ile bir aradayız. Bunlardan birinin babam olduğunu ben biliyorum, örneğin. Bu ruh gruplarına da derinden bağlıyızdır. Bunlarla olan bağ önceki hayatlarla olan bağdır. Örneğin, kadın cinnet geçirir ve kendi ruh grubundan olan çocuğunu öldürür. Sonraki hayatında o kişi karşısına eşi olarak çıkar. Yine birbirleriyle etkileşime girmek için karşılaşmışlardır. Bir sonrakinde öğretmen olarak çıkar. Bir sonrakinde camiye bırakan bir anne olarak karşısına çıkar. Aynı ruh grupları çok iyi alışveriş yaptıkları için hep bir arada olurlar.
84- Yaşamın belli anlarında değişime direnmek olacakları geciktirir mi? kayıt 9
Kesinlikle geciktirir durumu. Sözleşmemizi bilmemekten ötürü bulunduğumuz durumu bırakmak istemeyiz bazen ve bu olunca da normalde daha önce olacak şeyler gecikir. İşimizden çıkmak istemeyebiliriz ama çıkarsak daha iyi olacağına güvensek görürüz. Ama korkularımız bizim için iyi olacak şeyleri ötelememize yol açar. Ya da yürümeyen ilişkiyi bitirmek ve yeni bir ilişkiye başlamak. Yaşayacağımız güzellikleri direnerek geciktiririz.

85- Zeka ile beynin kullanılma oranı arasında bir ilişki var. Peki Ruh düzeyi ("Ruhların Kaderi" kitabındaki bir tanımlama) ya da yüksekbenlik ile zekanın ilişkisi nedir? Örneğin ruhumuzun yüksekbenliğimizde kalan kısmı daha fazla ise mi daha zeki oluruz?


86- Astral seyahat sırasında zamanda geri ya da ileri giderek başkalarına reiki ile şifa verebiliyor olduğumuzu anlatmıştınız. Başka insanların o anlardaki acılarını hafifletmek adına çok farkındalık ve reikiyi verene de çok hoş katkılarını da belirtmiştiniz. Peki bu şekilde zamanda geri giderek kişi, "geçmişteki kendisine" de reiki ile şifa verebilir mi?

87- Kişi, bir başkasıyla ilişkisini bitirmek ya da şifalandırmak istediğinde Mikail'den bağ kesmesini niyet ediyordu. Peki ya kişi (ya da bir başkası) yüksekbenlik ile benlik arasındaki bağı keserse nolur? Ölür mü ya da ruhu arafta mı kalır?

88- Vucudumuzdaki herbir hücrenin, dua ettiğini ve "lütfen vucudu görebilelim" dediğini düşünürsek; bunu insanın astral ya da başka methodlarla Allah'ı görmeye çalışmasına benzetebilir miyiz? Yani bu teoriye göre Allah vucud bulmuş halde varsa bile bizim kendi vucud ya da ruh yapımız ile onu görmemiz mümkün değildir. Çünkü bizler "Allah bütününün" bir parçasıyızdır. Soruyu daha çok şöyle de düzenleyebiliriz: Teori hk ne düşünüyorsunuz?<

89- Çeşitli mitolojilerde doğanın ruhundan bahsedilir, doğanın hayvanlar ve bitkiler haricinde bir ruhu var mıdır?

90- Yakılmak İslam'da yok. Ancak bedenin yakılması ya da gömülmesi ruhun Spatyom'daki dinlenmesinde ya da sıradaki enkarnesinde ruha bir avantaj/dezavantaj sağlar mı?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder