27 Aralık 2015 Pazar

Soru-Cevaplar 71-80

71- Peki "hayırlı mı değil mi" sorusunun cevabını öğrenmemin "hayırlı" olmadığı durumlar var mı?


72- Çocuk aldırmanın spiritüelizmdeki anlamı nedir?


73- Gerçekten spiritüel açıdan da müzik ruhun gıdası mıdır?


74- Diyelimki rakı sofrasındayız. Sandalfondan istediğimiz müziği istesek günah mı ya da "sandalfon un şerefine" diye kadeh kaldırsak yine günah mı?


75- Modern hesaplamalar nüfus planlaması yapılmasını öğütlüyor. Dinimiz ise "allah rıskını verir" diyor. Peki spiritüel açıdan biz yaşayanlar ne kadar çoğalırsak aslında o kadar çok isteğimiz ve meleğimiz (her birimize iki tane) olmayacak mı? Yani spiritüel açıdan da nüfus planlaması yapılması gerekmez mi?

DEVAMI...

76- (Özge Çelikdoğan) Merak ettiğim sorum var :) Deniliyor ki insanlar maymunlardan evrilmiş , belirli bir evrede maymunların genetiği oynanmış uzaylılar tarafından ve böylece insan olmuşuz? 

77- Uzaylıların dini var mı ya da onlardaki tanrı inancı nasıldır?


78- Spatyomda bulunan yüksekbenliğimizin, ruh parçaları 2 farklı yerde ve aynı anda enkarne olabiliyordu. Peki bu durum paralel evren durumu/olayı mıdır?


79- Şu ifade doğru mudur: "Bir savaşçı ol ve ruhun baş düşmanı olan tutkuyu öldür." (8. Madde)


http://onedio.com/haber/binlerce-yillik-hint-bilgeligi-hazinesi-bhagavad-gita-dan-ogreti-585829?utm_source=onediokultur&utm_campaign=Binlerce+Y%C4%B1ll%C4%B1k+Hint+Bilgeli%C4%9Fi+Hazinesi+Bhagavad+Gita%27dan+25+%C3%96%C4%9Freti&utm_medium=tweet

80- İnsanların sevdiği müzikler de önceki enkarneleriyle doğrudan bağlantılı mıdır?

2 yorum:

  1. 1) ramthanın öğretilerinde( iyi ve kötü diye bir kavramın olmadığı yani buna güzel ve çirkinde dahil) hayatta sadece seçimlerin olduğu yazıyor. eğer burdan yola çıkarsak bir insanın cinayet işlemesi o insanla sözleşmesi olduğu anlamınamı gelir, yoksa karmamı yaratır.

    YanıtlaSil
  2. 2) ben insanların cezalarını çekmeleri için ateşe atıldığı bir cehennemin varlığına inanmıyorum .
    bence bu tabirler tamamen toplumu belli bir düzende tutmak adına kurana yapılmış yorumdan ibaret .zaten kuranı keriminde düzgün yorumlandığını düşünmüyorum.bence cehennem insan oğlunun öldükten sonraki boyutta sözleşmesinden çıktığı için yaptığı hataların bir viddanı azabı olduğunu kendi kendini yargılaması olduğunu düşünüyorum .siz bu konular hakkında ne düşünüyorsunuz....??

    YanıtlaSil